Wooninc bezit een centraal wonen project op de Tourslaan in Eindhoven.

We wonen daar met ongeveer 70 volwassenen en 30 kinderen verdeeld over 10 woongroepen. Elke woongroep heeft een woongebouw (een cluster) ter beschikking. In elke cluster wonen gemiddeld 6 huishoudens die elk een complete woning ter beschikking hebben met minimaal een woonkamer, een eigen keuken en eigen sanitair en afhankelijk van de omvang van het huishouden één of meer slaapkamers. Daarnaast is er in elk ecluster een gemeenschappelijke woonkamer, een gemeenschappelijke keuken en een gemeenschappelijke bijkeuken waar wasmachines e.d. staan. Ook de voor-en achtertuinen en de bergingen delen we samen per cluster.

Deze 10 clusters vormen samen weer één geheel als vereniging. Die vereniging (CWL) heeft ook nog een ontmoetingsruimte in eigen bezit van ongeveer 100 m2 waar diverse gezamenlijke activiteiten plaatsvinden. Op elke 1e zondag van de maand bent U welkom om op Tourslaan 22 tussen 11.00 en 13.00 uur de sfeer te proeven onder het genot van een kopje koffie of thee en kennis te maken met enkele bewoners.

In dit project delen we zowel lief en leed als materiële zaken met elkaar; wie gebruikt zijn wasmachine of boormachine immers vaker dan enkele uren per week of zelfs per jaar?
Samenvattend zijn er dus drie niveaus van wonen: je privéruimte, je cluster of woongroep en de hele vereniging waarin je elkaar kent zoals in veel buurten die we vroeger (en gelukkig soms nog) kenden.

We verwachten van de bewoners dat zij een bijdrage leveren aan het geheel. Dat kan op veel verschillende manieren.

Mattie Wethlij