In het kader van het duurzaamheidspact dat de 4 corporaties samen met de gemeente sloten is er deze week weer de Groene Wijk Week.
Ook de scholen in de Tempel en zeker ook de Splinter deden mee.
Alle betrokkenen waren in het prachtige speelparadijs ”de Splinter” in het Henri Dunantpark.Symbolisch werd een appelboom aangeboden, als start van een week vol initiatieven in de Tempel.Het is de bedoeling om een echte voedseltuin te gaan ontwikkelen. De opening werd extra gevierd met het appelhappen door de vele kinderen die op deze zonnige dag, 11 juni, aanwezig waren.

Wethouder Rik Thijs benadrukte nog een keer dat in de volgende raadsperiode extra aandacht besteed zal worden aan vergroening en de bereikbaarheid daarvan.
Deze week allerlei initiatieven: stekjes uitwisselen, meubels pimpen, kampvuur met een waarzegster, kampvuur buurttalent, natuurlijke verfshop, green graffity workshop, fortuin in je voortuin, straatparade, splinterbieb, opruimwandeling, bio bommen, koele klerenmarkt en nog veel meer.

Kijk op de website groenewijkweek.nl

Hopelijk is er dit jaar geen minpuntje achteraf, maar echte verdraagzaamheid voor een prachtig programma in onze mooie groene stad