Op donderdag 15 september was er de eerste huurdersbijeenkomst in de vorm die we vanaf nu gaan houden. Telkens met een kleine groep, die belangen heeft die enigszins vergelijkbaar zijn.

Vandaag; Stayinc. met Merefelt uit Veldhoven en Leefdael uit Oirschot. Zij waren beide op de uitnodiging ingegaan. Verder was SHWplus vertegenwoordigd en de consulente van beide complexen van Stayinc.

Kennismaking is en blijft belangrijk en noodzakelijk, we moeten elkaar goed duidelijk maken wat we van elkaar mogen verwachten, en wat ook niet. SHWplus is van de algemene overkoepelende zaken, de BC is complexgericht. Wij willen graag contact met huurders via de bewonerscommissies, maar sluiten de niet georganiseerde huurder niet uit.

SHWplus nodigt een delegatie uit en verwacht dat de communicatie naar de achterban via BC of huurdersgroep verloopt. Een goed lopende BC, met medewerking van de consulente, blijft natuurlijk voordelen hebben omdat daar ook rechten en middelen aan gekoppeld zijn.

Deze keer was er een goedlopende BC en een groep huurders die daar nog zoekende in was.

Prima om zo elkaar te kunnen beïnvloeden en te informeren op een goede manier.

Beide partijen hadden op ons verzoek vooraf de nodige vragen ingediend.

Wij en Stayinc. hebben daar serieus kennis van genomen en Stayinc. komt daar in een aparte bijeenkomst met partijen op terug ter beantwoording en afhandeling.

Voor SHWplus komen daarin onderwerpen als huurbeleid, communicatie, veiligheid en leefbaarheid als belangrijke items naar vorig. Ook het nieuwe beleid t.a.v. beheerders, voorheen huismeesters, verdient aandacht, evenals het daaraan hangende kostenplaatje.

Stayinc. gaat i.i.g. SHWplus door een flyer nog eens onder de aandacht brengen bij de huurders, en wij verwelkomen iedere nieuwe inschrijving bij onze huurderskring.

Al met al een pittige maar constructieve bijeenkomst.