Jean Sibelius – WoonincPlusVitalis

In de Eindhovens wijk Gestel vlakbij de Genneper Parken en de winkels aan het Franz Lehar-plein ligt aan de Sibeliuslaan: het complex Jean Sibelius Wooninc.PlusVitals.

De106 appartementen met een of twee slaapkamers, liggen rondom de binnentuin, verdeeld over vier woonlagen. In Jean Sibelius staat zelfstandig wonen centraal met extra aandacht voor ontmoeten, activiteiten en veiligheid. Men woont hier in een comfortabel gelijkvloers appartement speciaal voor 55 plus senioren. De appartementen zijn bereikbaar per lift. In de kelder van het complex kunnen bewoners een parkeerplaats huren.

De huismeester is het eerste aanspreekpunt voor de bewoners en het woongebouw. Hij draagt bij aan de orde en netheid van de woonomgeving en aan het veiligheidsgevoel van de bewoners. In Jean Sibelius is een ruime, modern ingerichte ontmoetingsruimte met een sfeervol terras in de gezamenlijke binnentuin. Hier kunt u gezellig iets drinken, de krant lezen, kaarten, sjoelen en biljarten. In de binnentuin is ook een jeu-de-boulesbaan aanwezig. Er is een Line Dancingclub, dansen voor senioren en Jean Sibelius heeft ook een Liederentafel.

De activiteitencommissie organiseert, met de hulp van een team van vrijwilligers, diverse activiteiten zoals muziekavonden, optredens, wandelingen, filmavonden, een rommelmarkt en themamaaltijden. Op de begane grond is ook het Gezondheidscentrum Gestel gevestigd, met onder andere een apotheek, huisartsen, fysiotherapie en twee keer in de week bloedafnamen.

De binnenstad van Eindhoven, Centraal Station en het MMC Veldhoven zijn met het openbaar vervoer goed bereikbaar dankzij de bushalte voor de deur. De naam van het complex is gekozen omdat de straten rondom het complex allemaal namen van componisten hebben. Jean Sibelius is een Finse componist, geboren op 8 december 1865. Hij heeft meer dan 100 liederen en geestelijke muziek gecomponeerd. Z ijn bekendste stuk is Finlandia.