Nieuwbouw Nuenen West

58 nieuwe sociale duurzame boerderijwoningen in Nuenen
De duurzame boerderijwoningen aan ’t Zand zijn klaar!
Op donderdag 20 juni namen de eerste gelukkige bewoners de sleutels in ontvangst van Wooninc.
Het nieuwbouwproject met de broederijwoningen is een prachtig ontwerp met een duidelijke link naar het verleden. De nieuwbouw is broodnodig voor het hoge aantal woningzoekenden, wat ook onderstreept werd door de vele inschrijvingen voor het project.

Duurzaam wonen in het groen
Nuenen West grenst aan een mooi natuurgebied, een aantrekkelijk woongebied met een dorps karakter. De duurzame boerderijwoningen woningen liggen in een grote gezamenlijke tuin met bomen en bio diverse beplanting. Op deze manier is er veel ruimte voor groen dat bijdraagt aan een natuur inclusieve omgeving.
De 2 verschillende woningtypen zijn geschikt voor één tot drie personen en hebben een oppervlakte van ca. 66 m².De woningen liggen in blokjes van 4 tot 10 woningen. Elk blokje heeft de uitstraling van een boerderij die verwijst naar de vroegere plaatselijke boerderijen. De parkeerplaatsen liggen in parkeerhofjes in de boomgaard.

De woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie met warmteterugwinning en HR++ isolatieglas. Met als resultaat een A+++ energielabel.

Toevoegen van betaalbare woningen in Nuenen
In maart 2023 ondertekende Wooninc. samen met de gemeente Nuenen en andere woningcorporaties uit Nuenen de prestatieafspraken 2023-2027. De focus lag op het toevoegen van sociale huurwoningen in Nuenen. Gemeente Nuenen wil de komende 10 jaar 325 nieuwe sociale huurwoningen toevoegen.

De 58 boerderijwoningen in Nuenen West zijn een mooie en zeer welkome toevoeging voor de Nuenense woningvoorraad.