Aan De Hoef in Weebosch, een kerkdorp in de gemeente Bergeijk, zijn 6 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd en inmiddels heeft de sleuteloverdracht aan de nieuwe huurders plaatsgevonden.
De 2 hoekwoningen en 4 tussenwoningen zijn ruim, hebben 3 slaapkamers en een bergzolder met vaste trap. Op de zolder is plek voor de wasmachine en droger, ook de warmtepompinstallatie staat hier. De woonoppervlakte van de woningen is ongeveer 100 m2.

Ook de achtertuinen zijn ruim. Er is een buitenkraantje en er staat een houten berging met stroom achter in de tuin. De afscheiding tussen de tuinen bestaat uit gaashekwerk met hedera. Alle woningen hebben een kleine voortuin. De hoekwoningen hebben daarnaast een tuintje aan de zijkant.
De woningen zijn volledig gasloos. Dat betekent dat ze met een warmtepomp verwarmd (en gekoeld) worden. Op alle verdiepingen is vloerverwarming, er hangen geen radiatoren. De woningen zijn voorzien van mechanische balansventilatie. En koken doet men er elektrisch. Het zijn moderne, duurzame woningen met energielabel A.

In het kleine kerkdorp Weebosch is het landelijk en vrij wonen. Vlakbij een uitgestrekt natuurgebied en op zo’n 15 minuten fietsen van Bergeijk. ‘Op de Weebosch’ kent men een actief verenigingsleven, en er zijn een basisschool en kinderopvang.